Algemene informatie

Afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ houdt normaal gesproken op de 4e zondag van de maand een verzamelbeurs in Zijtaart.

De verzamelbeurs duurt altijd van 09.00 tot 12.00 uur.

De locatie is:
Dorpshuis Zijtaart
Pastoor Clercxstraat 50
5465 RJ ZIJTAART (valt onder Veghel)

In de zaal mag niet gerookt worden. Het gebouw is rolstoel toegankelijk.
De verzamelbeurs is bedoeld voor het ruilen van allerlei verzamelingen en voor het contact met andere verzamelaars. Er zijn altijd wel verzamelaars aanwezig van: munten, postzegels, lucifermerken, theezakjes, Happy Meal speelgoedjes, flippo’s, pins, speldjes, speelkaarten, reclamepennen, sigarenbandjes, strips, markclips, winkelwagenmuntjes, bidprentjes, weggevertjes en nog veel meer.

Iedere maand wordt er een verzameling tentoongesteld door een verzamelaar. Het verhaal over de komende tentoonstelling staat op de pagina Verzamelaar van de maand.

Toegankelijkheid: Het gebouw is goed toegankelijk. De locatie is slechts 3 km van de snelweg A50 Eindhoven/Oss verwijderd. Neem vanaf de snelweg de afslag Eerde/Zijtaart en volg verder de bordjes richting Zijtaart. Bij de 1e rotonde ga je rechtdoor richting Zijtaart. Na 1,7 km maakt de weg een scherpe bocht naar links. Na nog eens 400 meter draait de weg af naar rechts, maar dan kun je linksaf het dorp Zijtaart in rijden. Je bent dan al op de Pastoor Clercxstraat, je rijdt het Dorpshuis voorbij. Naast het Dorpshuis ligt een fietspad, maar 30 meter verder kun je rechtsaf draaien de Meester Van de Venstraat in. Aan het einde van die weg ligt een grote parkeerplaats die toegang geeft tot het Dorpshuis. Let op: De Meester Van de Venstraat is een eenrichtingsweg. Via de Pater Vervoortstraat kun je weer op de Pastoor Clercxstraat komen. 

De entreeprijs voor de verzamelbeurs is:
– gratis voor kinderen t/m 15 jaar
– € 1,00 voor leden van de Verzamelaar
– € 1,50 voor bezoekers boven 15 jaar die geen lid zijn van de Verzamelaar.
Je mag rondlopen om een kijkje te nemen bij alle tafels van de verzamelbeurs of zelf een plaatsje zoeken om wat ruilmateriaal uit te stallen. Hiervoor is geen extra tafelhuur verschuldigd. Wij streven naar een ruilplaatsje van 1 meter voor iedere bezoeker die daar gebruik van wil maken. Ruilplaatsen zijn echter alleen bedoeld voor bezoekers die de hele ochtend op de beurs aanwezig willen blijven.