Verzamelaar van de maand

Kwartetten van vervoersmiddelen

In november 2021 kreeg ik een e-mail van Walter Geuther dat hij bij de verzamelbeurs voor een dichte deur had gestaan. Ik had toen de publiciteit voor de verzamelbeurs naar de kranten gestuurd, maar door een nieuwe lockdown kon die toch niet doorgaan. De annulering was niet meer geplaatst door de kranten. Hij mailde toen ook dat hij zijn verzameling kwartetspellen van auto’s wel een keer op de verzamelbeurs wou tentoonstellen. Op 26 juni 2022 is het dan zo ver.

Walter is altijd al gek geweest op auto’s. Zodra het mocht en kon heeft hij zijn rijbewijs gehaald en zelfs het rijbewijs voor buschauffeur. Inmiddels is hij al de trotse eigenaar geweest van 32 verschillende auto’s ook dat is al een hele verzameling. Verzamelen heeft hij ook al heel lang gedaan. Hij heeft onder andere verzameld: pennen, koffiemelkcupdekseltjes, Mercedes modelauto’s 1:18, flipperkasten op cd-rom en muziekdoosjes. Alle verzamelingen zijn inmiddels al weer weggedaan behalve de cd-roms. Alleen van de muziekdoosjes heeft hij spijt dat hij ze weg heeft gedaan, maar ze namen toen teveel ruimte in beslag.
Omdat hij altijd al gek op auto’s is geweest besloot hij ongeveer 2 jaar geleden om kwartetten met daarop auto’s te gaan verzamelen. Deze verzameling neemt niet zo heel veel ruimte in beslag en kan netjes in mappen opgeborgen worden. Walter bewaard de doosjes, zodat ze eventueel altijd nog terug kunnen in de doosjes.
Al snel kwam hij bij Piet van der Vlugt uit Tilburg terecht. Dit is een verzamelaar van kwartetten over allerlei onderwerpen. Piet heeft duizenden kwartetten, zijn hele huis staat er vol mee. Van antiek tot de nieuwste. Uit speelgoedwinkels en van supermarktacties. Walter mocht een keer bij hem komen kijken. Hij vond het geweldig. Hij heeft diverse kwartetten met daarop auto’s over kunnen nemen van Piet. Maar daardoor ging hij ook verder kijken. Piet had nog veel meer kwartetten en niet alleen van auto’s, maar ook van brandweerwagens, vrachtwagens en bussen. En zo besloot Walter zijn verzameling toch wat verder uit te breiden.
Walter heeft een website gemaakt over zijn hobby’s. www.mijnvrijetijdsbesteding.nl. Hierop is bijna zijn hele verzameling kwartetkaarten te zien. Hij heeft nog een klein doosje staan die nog toegevoegd moeten worden. Daar gaat best veel tijd in zitten om ze allemaal mooi te scannen en op de website te zetten. Naast zijn verzameling kwartetten heeft hij ook nog andere verzamelingen en hobby’s op de website staan. Hij heeft ook kleine verzamelingen van Amerikaanse modelauto’s op schaal 1:18 en Mini-Cooper modelauto’s. Verder is hij gek op diamond painting. Op de website staat ook een overzicht van alle auto’s die hij in 45 jaar tijd heeft gehad. Sinds 17-02-2022 rijdt hij in een kanariegele Peugeot 208 rond. Deze auto heeft hij inmiddels vereeuwigd in een diamond painting schilderij.
Na jarenlang in de IT gewerkt te hebben voor een verzorgingshuis werd hij op zijn 50e ontslagen. Hij was te duur geworden voor de instelling. In de jaren dat hij voor de zorginstelling werkte reed hij ook regelmatig met een bus. De zorginstelling had een bus om rolstoelgebruikers mee te kunnen nemen op uitstapjes. Na zijn ontslag heeft hij nog geen maand thuis gezeten. Hij besloot een carrière switch te maken en solliciteerde bij de busmaatschappij Arriva en werd direct aangenomen als buschauffeur. Toen hij bij Piet een kwartet vond met bussen erop vond hij het leuk die aan zijn verzameling toe te voegen. Hij heeft nu nog maar 1 kwartet met bussen op zijn website staan, maar hoopt er in de toekomst meer toe te voegen.
Walter heeft op internet gezocht naar kwartetten van auto’s, maar hij vindt dat de prijzen op Marktplaats en eBay aan de hoge kant zijn. Het was zijn idee om op rommelmarkten op zoek te gaan naar kwartetten, maar door de corona pandemie is daar tot nu toe nog weinig van gekomen. Nu er eindelijk weer rommelmarkten mogen worden gehouden hoopt hij zijn verzameling snel uit te kunnen breiden. Hij kan altijd snel op zijn website, of in een Excel overzicht wat hij gemaakt heeft, kijken of hij een kwartet al in zijn verzameling heeft. Op die manier kan hij voorkomen dat hij veel dubbele kwartetten krijgt. Hij heeft wel al een paar dubbele kwartetten in zijn verzameling. Ook daarvan staat een overzicht op zijn website.
Op zijn website heeft Walter de kwartetspellen onderverdeeld in allerlei categorieën. Zoals onder andere:
4-wiel aangedreven, autobussen, brandweer, buggy’s, cabrio’s, racers/sportwagens enz. Ook heeft hij een aparte rubriek van autokwartetten op merk. Zijn favoriete automerk is Mercedes. Ook daar heeft hij een kwartet van, maar het is duidelijk al een wat ouder kwartet, want de modellen die Walter gereden heeft staan er niet bij.
Voor meer informatie en afbeeldingen kunt u kijken op www.mijnvrijetijdsbesteding.nl of www.moetjekijken.nl.
Verzamelbeurs
Op zondag 26 juni laat Walter Geuther uit Veghel zijn verzameling kwartetten zien op de verzamelbeurs.
Kom eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Als u nog een aanvulling heeft op deze verzameling kunt u contact met hem opnemen via 06 4245 8620 of e-mail naar w.geuther@gmail.com.

Klik hier om het volledige verhaal met afbeeldingen te openen.